HTML

Keywords

Friss topikok

  • IT JOB: profiitjob.blog.hu/ (2008.09.09. 12:20) Enterprise Application Architect
  • Robsoft: A bizalom fontos dolog. Ha valaki sumákolni akar megteszi így is, ha nem, becsületesen dolgozik, a... (2008.04.25. 07:17) VIGYÁZAT, MEGFIGYELNEK!
  • Robsoft: "Tudod, hogy hol a hiba a következő C# kódban?" Szintaktikai hibát a fordító kidobja, velem is el... (2008.04.25. 07:11) IT interjúkérdések
  • Spiller: http://www.kellyit.hu/web/hu/kit/hu/pages/kellyitszeminarium.html (2008.04.18. 14:11) Kelly IT Szeminárium
  • Magyar Kata: Kedves Laci! Meglepetés olt itt találni Téged ezen a blogon és most, mint ismerősömtől kérnék tan... (2008.04.16. 11:38) A fejvadász - Spiller László

Linkblog

VIGYÁZAT, MEGFIGYELNEK!

2008.04.12. 15:53 Spiller

A Spector 360, a piacon jelenleg fellelhető legfejlettebb munkahelyi megfigyelő eszköz, amelyet arra terveztek, hogy a vállalatoknak magas szintű rálátást biztosítson a dolgozók számítógépes és internetes tevékenységeire. A Spector 360 elhárítja, jelentősen csökkenti, vagy teljesen megszünteti a helytelen használattal kapcsolatos problémákat. Ha a munkáltató szeretne teljesen tisztában lenni azzal, hogy az alkalmazottak hogyan használják a vállalati erőforrásokat, akkor elképzelhető, hogy a Spector 360 alkalmazása mellett dönt.

Teljes rálátás a dolgozók munkahelyi számítógép és internet használatára

A Spector 360 segítségével gyorsan meg lehet tekinteni, hogy milyen tendenciát mutat az internet használat, az elektronikus levelezés (beleértve a webmail jellegű szolgáltatásokat is), az alkalmazáshasználat, az internetes csevegések, az internetes keresések, az állomány fel- és letöltések, a dokumentumkövetés, a billentyűleütések, a kulcsszavas riasztások, a hálózati aktivitás, a felhasználói aktivitás és inaktivitás, stb., s ezekről magas szintű vezetői jelentéseket lehet készíteni egyetlen egérkattintással.

A Spector 360 olyan képességekkel ruházza fel a munkáltatót, amelyek birtokában:

  • növelheti a dolgozói termelékenységet a komolytalan és helytelen tevékenységek csökkentésével,
  • érvényt szerezhet a szabályzatnak (Acceptable Use Policy),
  • elkerülheti az adatlopást,
  • vizsgálatot indíthat a helytelen tevékenység folytatásával gyanúsított dolgozók ellen,
  • teljesíti a hatóságok vállalati kommunikációra és tranzakciókra vonatkozó előírásait,
és mindemelett
  • újra előhívhatja az elveszettnek vélt fontos kommunikációit (elektronikus levelek, csevegések, stb.),
  • segíthet a vállalati Help Desk Csapatnak számítógépek újraélesztésében,
  • folyamatosan nyomon követheti a dolgozói teljesítmény alakulását és informatikai felkészültségét,
  • bizonyítékot szerezhet a méltánytalan cselekedetekkel kapcsolatos vádak megalapozásához,
  • csökkentheti a biztonsági szabályok megszegésének számát,
  • észlelheti a vállalti erőforrások illegális, vagy helytelen célokra történő használatát,
  • korlátozhatja saját felelősségét munkahelyi zaklatás esetén.
A Spector 360, mint a SpectorSoft termékeinek zászlóshajója, olyan vállalati szintű megoldás, amelyet a dolgozók számítógépes tevékenységének megfigyelésére használhatnak.

A Spector 360 rögzíti a dolgozók által látogatott internetes honlapokat, a dolgozók küldött és fogadott elektronikus leveleit, internetes csevegéseit, billentyűleütéseit, állománymozgásait, kinyomtatott dokumentumait és futtatott alkalmazásait. Mindezek mellett, a Spector 360, egy úttörő alkalmazásnak számító kameraszerű felvételi lehetőség segítségével, képi pontossággal megmutatja a dolgozók minden egyes számítógépes lépését.

A Spector 360 a felvett internetes és számítógépes tevékenységsorozatot tartalmazó adatokat egy adatbázisba menti, amelyből - a több mint 50 beépített jelentéssel és korlátlan számú egyedi lekérdezéssel - olyan információt lehet kinyerni, illetve olyan kérdésekre választ kapni, mint például:

  • Mely dolgozók töltik a legtöbb időt internetezéssel?
  • Kik azok a dolgozók, akik a legtöbb internetes csevegést folytatják?
  • Ki küldi a legtöbb csatolmánnyal ellátott elektronikus levelet?
  • Ki az, aki későn jár be a munkába, és korán megy el a munkából?
  • Mire keresnek rá az alkalmazottaim az interneten? Stb.
A jelentéskészítés mellett a Spector 360 megtartja mindazon felhasználói szintű vizsgálati eszközöket, amelyeket a munkáltatók már kifejlesztettek maguknak, és amelyek bizalmukat élvezik. Valamilyen probléma észlelése, vagy olyan gyanú esetén, amikor feltételezik, hogy egy bizonyos dolgozó kirívóan helytelenül használja elektronikus munkaeszközeit (számítógép, internet), lehetőség nyílik arra, hogy a rögzített számítógépes és internetes tevékenység egyes részleteiben minél mélyebbre ásva összegyűjtsék a szükséges bizonyítékokat. A naplózás olyan pontos és olyan szintű részletességbe megy, hogy akár másodpercről másodpercre nyomon követhetik, hogy az adott alkalmazott mit is tevékenykedett számítógépén valójában.
A magas szintű rálátást támogató jelentések és diagrammok birtokában gyorsan azonosíthatók azon alkalmazottak, akik a legtöbb olyan tevékenységet folytatják, amelyek kártékonyak lehetnek a vállalat számára, s mindezek alapján megtehetik, hogy az ilyen személyeket alaposabb vizsgálatnak vetik alá, továbbá biztosak lehetnek abban, hogy a Spector 360 elérhetővé teszi számukra mindazon adatokat, amelyek segítségével a lehető legalaposabb elemzéseket készíthetik.

A legtöbb munkaadó a következők felderítésére alkalmazza a SpectorSoft termékeket általában:

  • helytelen internet használat,
  • termelékenység-, illetve hatékonyságcsökkenés,
  • bizalmas vállalati információk kiszivárogtatása,
továbbá minden olyan helytelen dolgozói tevékenység leleplezésére, amely a vállalatot pénzügyi, jogi, vagy egyéb más elkerülhető fenyegetésnek teszi ki.

Egyszerű példaként említhetjük azt az esetet, amikor csak egyetlen olyan alkalmazottat találnak, aki napi egy órát tölt nem munkával kapcsolatos internetes oldalak böngészésével, majd ezt a kiesést napi pár percre csökkentve a vállalat évi több mint 200 elveszett órától szabadul meg. Ha ezt megszorozzuk 10 dolgozóval, akkor évi 2000 órát nyernek vissza, vagyis ennyit spórolnak meg.

A SpectorSoft internet monitoring megoldásai olyan nagy népszerűségre tettek szert az USA-ban a munkaadók körében, hogy ma már több mint 10.000 vállalat alkalmazza ezeket a szervezetben jelentkező helytelen internet használat radikális csökkentésére, továbbá az Inc. Magazin két egymást követő évben is beválasztotta a SpectorSoft -ot az 500 leggyorsabban növekvő amerikai magánvállalat közé.

A Spector 360 - mint a központosított menedzsment (Centralized Management) eszköze - lehetővé teszi a dolgozók számítógépes és internet használatának megfigyelését (Monitor), a viselkedésminták és a felhasználói irányultság/érdeklődés/hajlam elemzését (Analyze), a kívánt részletekre történő keresést (Search), ha valami nem világos, akkor annak kivizsgálását (Investigate) és a fontos észrevételek jelentését (Report). Mindezt a menedzserek saját számítógépükkel, az íróasztal melletti kényelmes karosszékben tehetik meg.

A központosított menedzsment lépései tehát a következők:

Az említett lépések mindegyike alkalmazható a következő eseményekre és tevékenységekre:

A Spector 360 könnyen értelmezhető grafikonjainak köszönhetően a munkáltatók gyorsan kideríthetik, hogy az egyes dolgozók, vagy akár több dolgozó, hogyan is használja a vállalati erőforrásokat. Az így kapott, viselkedési minták és hajlamok továbbelemezhetőek, egyénekre, csoportokra, osztályokra, vagy a vállalat egészére vonatkoztatva. A grafikonokat személyes kívánságainknak megfelelően változtathatják, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy szervezeti egységüket hatékonyan és eredményesen figyelhessék meg.

A problémás területek könnyen, hosszú és kimerítő manuális keresés nélkül azonosíthatóak. Ha bármi kimaradna a "teljes képből", még mindig leáshatnak a legapróbb részletek mélyére. Számos olyan hatékony és könnyen használható segédeszköz áll rendelkezésre, melyekkel végigmehetnek a rögzített adatokon, hogy megtalálják a kívánt eseményt, vagy mintát. Még az egyes eseményekhez kapcsolódó képernyőmentéseket is visszajátszhatják a Spector 360 Screen Snapshot Viewer-ével, amely olyan könnyen használható, akár egy videó magnó. Egy egérkattintással pedig személyre szabott, profi vezetői jelentéseket készíthetnek észrevételeikről, találataikról.

A fentieknek megfelelően elmondható, hogy a Spector 360 lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy a termelékenységgel, etikával, biztonsággal és megfelelőséggel kapcsolatos aggodalmaikat a dolgozók számítógépes és internetes tevékenységének megfigyelésével megcélozzák, a teljes vállalatra kiterjedően, éjjel nappal, az év minden napján.

További információ: 00 36 30 910 8203

Forrás: www.spector360.com

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keywords.blog.hu/api/trackback/id/tr76447105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robsoft 2008.04.25. 07:17:35

A bizalom fontos dolog. Ha valaki sumákolni akar megteszi így is, ha nem, becsületesen dolgozik, akár otthon is!
süti beállítások módosítása